Drainage aanleggen

Drainage aanleggen

Wilt u drainage aan laten leggen? Goede drainage aanleggen voorkomt grote plassen water en daardoor veroorzaakte verzakkingen. Drainage is toepasbaar onder zowel grasvelden als bestrating. Loonbedrijf Mulderij heeft jarenlange ervaring met het aanleggen van drainage systemen. Vanuit deze ervaring kunnen wij u altijd een advies geven dat past bij uw situatie. Wij zijn tevens in het bezit van de juiste voertuigen en materialen om alle soorten drainage voor u aan te leggen.

Wat is draineren

Drainage is het afvoeren van grondwater met als doel om het grondwaterpeil te verlagen en wateroverlast te voorkomen. Drainage is zowel horizontaal als verticaal inzetbaar. Horizontale drainage wordt gerealiseerd door buizen horizontaal op gelijke afstand van elkaar in de grond te plaatsen. Deze buizen bevatten gaatjes en zijn omhuld met een drainage filter. Het drainage filter om deze buis bestaat uit vezels van kokos, polypropyleen of polystyreen. De vezels voorkomen dat de gaatjes in de drainagebuis dichtslibben. Verticaal draineren wordt gerealiseerd door een buis verticaal in de grond te boren. Deze buis eindigt in het grondwater of in een dieper gelegen gat, waar het water wordt opgeslagen. Drainage aan laten leggen heeft niet alleen als doel om al het regenwater af te voeren maar kan ook ingezet worden om bomen te voorzien van het nodige grondwater. Met goede drainage wordt de afvoer en het gebruik van regenwater verbetert en zijn verzakkingen en wateroverlast verleden tijd

 

Drainage aanleggen in de tuin

Drainage aanleggen in de tuin kan een heleboel problemen voorkomen. Zo verdrinken uw mooie planten en bloemen niet langer in het water na een regenachtige periode en blijft uw tuin leefbaar. Tuin drainage is toepasbaar in alle delen van uw tuin en wij van Loonbedrijf Mulderij leggen het graag voor u aan.

Drainage aanleggen weiland

Drainage aanbrengen in uw weiland zorgt ervoor dat uw land niet langer drijfnat is. Zo kunnen dieren er zonder problemen op grazen. Drainage aanleggen in een weiland is dé oplossing voor natte weilanden. Loonbedrijf Mulderij kan weiland drainage voor u uitvoeren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Drainage aanleggen in paardenbak

Loonbedrijf Mulderij kan ook uw paardenbak draineren. Drainage laten aanleggen in een paardenbak is van groot belang. Drainage aanleggen in een paardenbak zorgt er niet alleen voor dat u ook tijdens regenachtige periodes kunt paardrijden, het zorgt er ook voor dat uw paard geen hoefproblemen krijgt. Door drainage aan te laten leggen blijft uw paardenbak netjes verzorgd en uw paard gezond. Dat is pas echt onbezorgd genieten.

Drainage woning

Ook een woning heeft belang bij drainage. Door goede drainage aan te leggen voordat uw woning gebouwd wordt voorkomt u wateroverlast en wordt overtollig regenwater onder en rondom uw woning goed afgevoerd. Drainage in uw kelder kan bovendien voorkomen dat de kelder onder water komt te staan tijdens regenachtige periodes. Met drainage in en rondom uw woning wordt uw woongemak verhoogd.

Het belang van drainage aan laten leggen

Een goed drainage systeem is van groot belang. Drainage laten aanleggen zorgt er namelijk voor dat regenwater op een goede manier wordt hergebruikt of afgevoerd wordt. Als dat niet wordt gedaan, dan is de kans groot dat uw tuin of grond verandert in een klein meer. Als het regenwater niet weg kan dan blijft het namelijk aan de oppervlakte. Deze, soms enorme plassen water, kunnen verzakkingen veroorzaken en ervoor zorgen dat bomen en planten niet meer groeien. Met goede drainage aanleggen wordt dat voorkomen en wordt het water langzaamaan vrijgegeven.

 

Soorten drainage en een drainagebuis werking

Zoals eerder genoemd is tuin drainage onder te verdelen in horizontale drainage en verticaal draineren. Bij beide soorten drainage wordt een drainagebuis gebruikt. Deze buizen hebben kleine gaatjes en een drainage filter. Het drainage filter zit als een mantel om de buis heen, zodat de buis niet verstopt of dichtslibt en alleen het water de buis binnen kan komen. Een drainagebuis zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

  • Drainagebuis zonder beschermmantel: Deze drainagebuis is alleen geschikt voor kleigrond. Kleigrond heeft een hoge dichtheid en houdt water lang vast. Een beschermmantel zal ervoor zorgen dat het water de drainagebuis helemaal niet meer bereikt. Een drainagebuis zonder beschermmantel zorgt ervoor dat het water wel de buis binnenkomt.
  • Drainagebuis met een mantel van PP450 vezels: Deze drainagebuis bevat een filter dat bestaat uit kleine vezels die ervoor zorgen dat grote stukken vuil de buis niet kunnen binnendringen. De drainagebuis PP450 is geschikt voor alle grondsoorten, behalve grondsoorten die veel roest bevatten
  • Drainagebuis met een mantel van PP700 vezels: Deze drainagebuis heeft een grover filter, waardoor het filter minder snel dichtslibt met fijne deeltjes. Deze drainagebuis is zeer geschikt voor fijne grondsoorten.
  • Drainagebuis kokos: Deze drainagebuis heeft als voordeel dat hij milieuvriendelijker is dan een andere drainagebuis en dat hij nagenoeg ongevoelig is voor transportschade. Het nadeel van deze drainagebuis is echter wel dat hij, in tegenstelling tot een andere drainagebuis, gevoeliger is voor bepaalde bodemomstandigheden.

Drainagezand

Een drainagebuis wordt altijd aangelegd in combinatie met drainagezand. Drainagezand is zand met een grove structuur. Die grove structuur zorgt ervoor dat het sneller water doorlaat. Drainagezand wordt gebruikt rondom drainagebuizen. Het zorgt ervoor dat de grond droog blijft en goed gedraineerd wordt. Drainagezand laat zich niet verdichten en is daarom niet geschikt om te gebruiken onder bestrating en dergelijke.

Drainage laten aanleggen? Neem contact met ons op!

Loonbedrijf Mulderij is een echt familiebedrijf. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Ook onder deze generatie blijft Loonbedrijf Mulderij een betrouwbaar bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Door de generaties heen is er veel kennis en ervaring opgedaan. Deze kennis en ervaring zorgen er ook vandaag de dag voor dat al onze projecten nauwkeurig worden uitgevoerd en geheel naar wens worden opgeleverd. Wilt u drainage laten aanleggen in uw tuin of op uw grond? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Tevens kunt u bij ons terecht voor grondverzet en cultuurtechniek. Heeft u vragen over onze werkwijzen of diensten of wilt u een offerte opvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!